Rólunk
Allergiásoknak

Tüsszögés? Orrfolyás? Szem-, orr-, fül-, vagy szájpadlás viszketés?

Az Indiso egészségügyi száraz sóterápia 20 alkalmas kúrájával akár 8-9 hónapig is tünetmentes lehet!

  • Mellékhatások nélkül
  • Természetes és hatékony megoldás
  • Eredményessége mérhető
  • Szakorvosi vizsgálattal
  • Preventív jelleggel is alkalmazható
  • Gyerekeknek 1 éves kortól

A kezelés:

Az Indiso kezelések előtt és a kúra végén szakorvosi vizsgálat történik, így a betegek állapota, az exacerbációk száma, a gyógyszerfogyasztás, illetve a légzésfunkciós értékek a kiindulási állapothoz képest összehasonlíthatóak, a sóterápia eredményessége könnyen mérhető. 

Az Indiso egészségügyi száraz sóterápia:

A kezelések során rendkívül finomra őrölt, speciális, nagy tisztaságú, orvosi só kerül a levegőbe, melynek köszönhetően a hatóanyag a legkisebb hörgőcskéket is eléri. A Sóklinikákon létrehozott mesterséges közegben elegendő alkalmanként egy órát eltölteni a magasabb koncentrációnak és szemcseméretnek köszönhetően. 

A sóterápia évszázados gyökerei bizonyítják jótékony hatásait. Amennyiben allergiásként nem szívesen használ gyógyszereket és hisz a természetes gyógymódok erejében, próbálja ki az Indiso egészségügyi száraz sóterápiát, hogy ne legyen állandó társa a papír zsebkendő!

Az allergia:

A hazánkban tenyésző 2000 féle virágzó növény közül 250 növény pollenje okozhat allergiát.

Az allergiás reakciót a növények szabad szemmel egyáltalán nem látható virágporszemcséi okozzák, amiket a szél akár 400 km-es távolságba is elszállíthat. A szélmegporzású növények óriási mennyiségű pollent – például egyetlen mogyoróbokor 600 millió pollent – termelnek, és szétszórják a szélrózsa minden irányába. A belélegzett pollenek a légutak nyálkahártyáján megtapadva tüsszögést, orrfolyást és szemviszketést okoznak.

Az leggyakoribb allergia kiváltó pollenek 

 

Magyarország éghajlati viszonyai között akár már január végén is elkezdődhet az allergia szezon a mogyorófélék virágzásával. Mivel a mogyoró erősen elterjedt növény hazánkban, így a pollenjeire érzékenyek ebben az időszakban nehezen kerülhetik el az allergének belélegzését és ez által a kínzó szénanáthás tüneteket kialakulását, amelyek megkeseríthetik még a legegyszerűbb mindennapi tevékenységeket is.

A pollenkoncentráció tavasszal majd nyáron egyre növekszik. A száraz, meleg időjárás a legideálisabb ezeknek a növényeknek, így az érintetteken ilyenkor fokozottabban jelentkezhetnek az allergia tünetei.

Hazánkban a legtöbb panaszt a parlagfű okozza, nyári-kora őszi virágzása során pollenjeit a szél több száz kilométerre is elrepítheti.

Az általános pollenkoncentráció a hidegebb idő eljövetelével egyre csökken, azonban az allergiás tüneteket okozó pollenek még az első fagyig keringenek a levegőben. A meglévő tüneteket súlyosbíthatják az ősszel megjelenő megfázásos megbetegedések is, így az allergiásoknak ebben az időszakban nagyon fontos, hogy immunrendszerüket erősítsék és légzőszerveik egészségére az általánosnál jobban odafigyeljenek.

 

Indiso - beszélgetés Dr. Almay Krisztinával: