Szakmai információk
Elemzések

Dr. Endre László - Az allergia kára

Magyarországon minden negyedik embert érint az allergia valamilyen formában, parlagfű allergiától pedig a lakosság közel 20%-a szenved. A szénanáthás betegek száma a kilencvenes évek eleje óta 27-szeresére emelkedett. Ezek az adatok már-már közhelyesen hangoznak. Idáig azonban még nem igazán foglalkoztak az allergiával, mint gazdasági problémával – hívta fel rá a figyelmet dr. Endre László egyetemi docens elemzése.

A teljes tanulmány letöltéséhez kattintson ide.

 

Dr. Laki István - Az Indiso egészségügyi száraz sóterápia, mint a váladékoldás speciális módszere

2015 márciusától a Pest Megyei Tüdőgyógyintézet törökbálinti intézményében néhány, de jelentős gyermekpopulációt érintő betegségcsoport képviselőin vizsgálták az Indiso egészségügyi száraz sóterápia hatását.

Dr. Laki István eredményekről tartott előadását ide kattintva, a témában írt publikációját (AMEGA magazin - 2015. augusztus) pedig ide kattintva érhetik el.

 

Dr. Endre László - Száraz só belégzés, mint kezelési alternatíva

A száraz sóterápia kialakulásáról, történelmi előzményeiről és hatásairól írt tanulmányában Dr. Endre László, melyet ide kattintva olvashatnak el. (AMEGA magazin - 2015. augusztus)

 

Dr. Várdi Katalin - Az Indiso egészségügyi száraz sóterápia alkalmazásának tapasztalatai a légzésrehabilitációs fekvőbeteg ellátásban

Dr. Várdi Katalin, a Törökbálinti Tüdőgyógyintézet osztályvezető főorvosa a 2015-ben, a légzésrehabilitációs osztályon végzett vizsgálatokról tartott előadást a 6. Budapesti AMEGA Fórumon.

Az előadást ide kattintva, a témában publikált cikket pedig ide kattintva érhetik el. (AMEGA magazin - 2015. december)