Látogatóközpont
Gyakran ismételt kérdések

Milyen betegségekre jó ez a terápia?

Krónikus bronchitis, sinusitis, asztma, légszomj, fulladás, köhögés (előforduló éjszakai köhögés, terhelésre jelentkező köhögés), nehézlégzés orrfolyás, nyáklerakódás, megfázás, szénanátha, légúti allergia (por allergia is), légúti nyálkahártya-gyulladás, nyálkahártya ödéma, rhinitis, tonsilitis (mandulagyulladás), arc- és melléküreg-gyulladás, pneumónia utáni rehabilitáció, krónikus obstruktív tüdőbetegségek (COPD), cisztás fibrózis (mukoviszcidózis), tüdőtágulat, pharyngitis, bronchiectatikus megbetegedések, tüdő infekciók, dohányzással összefüggő megbetegedések, ekcéma, pikkelysömör.

Egészséges vagyok, mikor érdemes igénybe venni a terápiát?

Az Indiso SPELEO kezelés megelőző terápiaként javallott a szervezet ellenálló képességének javítása, légzéskapacitás növelés, betegség megelőzés (különösen óvoda- és iskolakezdést megelőzően), nagyobb szmog- és pollenterhelés, valamint a dohányzásról történő leszokás esetében. Kifejezetten ajánlott gyermekek, sportolók, nagyvárosok lakói, veszélyeztetett foglalkozás-egészségügyi besorolású munkát végzők, könnyebb felső légúti megbetegedésekre hajlamos emberek és dohányosok számára.

Egészséges vagyok, de félek, hogy a terápián könnyen elkaphatok valami betegséget.

Fontos tudni, hogy a gyógyközeg tulajdonságai megakadályozzák a továbbfertőzést és a felülfertőződést, így a terápia csoportokban is kockázatmentesen alkalmazható.

Mennyi ideig tart egy kezelés?

Egy kezelés alkalmával a felnőttek egy órát töltenek a kezelőben. Gyermekeknél a kezelési idő 45 perc. Kúra esetén javallott, hogy az egyes alkalmak között ne teljen el 48 óránál hosszabb idő. Az orvos javallata szerint egyes esetekben szükséges lehet a kezelőben töltött idő fokozatos növelésére.

Milyen gyakran lehet járni a kezelésekre?

Lehetőség van a napi kétszeri kezelésre is, amennyiben a két kezelés között minimum 5 óra eltelik!

Hogyan jelentkezhetek be egy kezelésre?

Ha az Indiso egészségügyi száraz sóterápiás kezelésre szeretne bejelentkezni, nincs más dolga mint telefonon, vagy az online elérhetőségeken felkeresni az Önhöz legközelebb eső Indiso Sóklinikát! Itt először időpontot adunk az orvosi vizsgálatra, majd ezt követően már kezdheti is a terápiát az Önnek megfelelő időpontban!

Mennyibe kerül egy kezelés?

Aktuális árainkról és az elérhető kedvezményekről kérjük, tájékozódjon az Önhoz legközelebb eső Indiso Sóklinikán.

Magán egészségpénztári tagságom fel tudom használni?

Természetesen! Meglévő magán egészségpénztári tagság esetén az egészségpénztári szolgáltató a kezelés díját (az általunk kiállított számla ellenében) teljes mértékben visszatéríti! 

Egyes Sóklinikáinkon SZÉP kártyát is elfogadunk, a részletekről kérjük érdeklődjön a Sóklinikák elérhetőségein, vagy személyesen!

Milyen gyakran kell járni a kezelésekre?

A kezeléseket az orvos javallata szerinti sűrűséggel kell igénybe venni. A 10 és 20 alkalmas kezelések tekintetében általában javasolt a legalább heti háromszori látogatás, annak érdekében, hogy az egyes alkalmak között ne teljen el 48 óránál hosszabb idő. 

Milyen ruhában kell a kezelésen megjelenni?

A kezelésekre normál utcai ruhában, utcai cipőben lehet jönni. A kezelő helyiségekben normál szobahőmérsékletet biztosítunk, alacsony páratartalom mellett. Igény esetén a ruházat védelmére takarót, egyéb egyszer használatos védőfelszerelést biztosítunk.