Az Indiso egészségügyi száraz sóterápia, a váladékoldás speciális esete
Dr. Laki István, a Törökbálinti Tüdőgyógyintézet osztályvezető főorvosa 1983 óta csecsemő- és gyermekgyógyászként, 1987 óta gyermektüdőgyógyászként dolgozik.

Az elmúlt 25 évben a gyermektüdőgyógyászat valamennyi területén működött, kiemelten foglalkozott az asztma, a krónikus bronchitis, bronchiectasia, mukoviscidozis, a köhögés, a fulladás, az ismétlődő légúti panaszok kivizsgálásával és kezelésével. Praxisa során közel 10 éve alkalmazza a száraz sóterápiát, mint kiegészítő kezelést.

A Törökbálinti Tüdőgyógyintézet, dr. Laki István és az Indiso Sóklinikák már régóta működnek együtt, 2015 tavaszán három hónapon át vizsgálták az alsó és felső légúti megbetegedésekben szenvedő gyerekek állapotát száraz egészségügyi sóterápiás kúra előtt, illetve után. A kutatás során betegségtípusonként figyelték meg a pácienseket, és az eredmények alátámasztották az Indiso egészségügyi száraz sóterápia jótékony hatását.

A főorvos úr több szakmai rendezvényen - Tüdőgyógyászati, Allergológiai és Immunológiai Megbetegedések” (TAIM) Nemzetközi Alapítvány debreceni konferenciája, X. Őszi Szegedi Allergia Nap" konferencia, Magyar Asztma Nővérek Országos Egyesületének 20 éves, Jubileumi Konferenciája – tart előadást a „Az Indiso egészségügyi száraz sóterápia, a váladékoldás speciális esete" címmel, amelyben fontos megállapításokat oszt meg tüdőgyógyász, allergológus, immunológus és fül-orr-gégész szakorvosokkal.

A főorvos úr expozéjában rámutatott arra az összefüggésre is, ami a sórészecskék mérete és a tüdő mélyebb rétegeiben történő megtapadásuk között tapasztalható: minél kisebb a sórészecskék átmérője, annál nagyobb arányban jutnak el az alsóbb légutakba.  Ahogy a főorvos úr fogalmazott:Mivel az Indiso egészségügyi száraz sóterápiánál kisebb részecskékről van szó, ezért ezek mélyebbre jutnak a légutakban, olyan területekre is, ahová a sóoldat nem ér el.”

Tudjon meg többet arról, miért más az Indiso! Bővebb információkat itt olvashat!