Gyermektüdőgyógyász Konferencián jártunk
2016. november 03-05-én a Magyar Gyermekgyógyász Társaság és a Magyar Tüdőgyógyász Társaság Gyermektüdőgyógyász Szekciójának 2016. évi, 52. Konferenciáján, az Országos Közegészségügyi Központ (OKK) szakértője tartott előadást

az inhalációs sóterápiák hatékonyságáról és környezetegészségügyi vonatkozásairól. 

A Törökbálinti Tüdőgyógyintézet által megrendezett, háromnapos konferencia rendkívül sokrétű és magas színvonalú szakmai programkínálatának részeként, Szentmihályi Renáta előadásában részletesen bemutatta azt a reprezentatív, országos felmérést, amelyet az OKK az Indiso-val együttműködve, a légúti betegségben szenvedők körében végez. A kutatás célja, hogy az egészségügyi száraz sóterápia-kezelés módszerét, annak hatását vizsgálja, és megalapozott protokollokat állítson fel a területen. Az epidemiológiai kutatás volumene és mélysége világviszonylatban is egyedülálló, példa nélküli a só-inhalációt érintő kutatások terén. Az Indiso számára rendkívül nagy elismerés, hogy a világ első, nagy mintaszámú vizsgálatában, a nemzetközi szinten is kiemelkedően elismert OKK szakmai együttműködő partnere lehet.

Az előzetes felmérések, és a mostani vizsgálatok többek között a jogszabályalkotás és a szükséges normák kialakításának célját szolgálják a Hivatal részéről, mivel egy több mint ezer szereplőt és többszázezer fogyasztót érintő, eddig szabályozatlan piacról van szó, amelyen egyes só-szolgáltatók tevékenysége nyilvánvalóan nélkülöz minden egészségügyi szolgáltatáshoz elengedhetetlen körülményt.

Ezért különösen fontos az Indiso számára, hogy a majdani szabályozás hitelesítse és finomítsa azokat, az eddig önként vállalt feltételeket, amelyek meggyőződésünk és tapasztalatunk szerint különösen fontosak a páciensek korrekt tájékoztatása és egy minőségi egészségügyi szolgáltatás szempontjából.

Bővebben az OKK felmérésről itt olvashat!

A konferencia másik, Indiso-t érintő, vonatkozása Dr. Laki Istvánhoz, a Törökbálinti Tüdőgyógyintézet gyermektüdőgyógyász főorvosához, az Indiso korábbi vizsgálatának vezetőjéhez köthető, aki ezúttal is beszélt a hallgatóságnak a száraz só-belégzés előnyeiről.

Örömteli esemény az Indiso számára emellett, hogy Dr. Laki Istvánt a közgyűlés megválasztotta a Magyar Tüdőgyógyász Társaság Gyermektüdőgyógyász Szekciója elnökének – Doktor Úrnak az Indiso ezúton is szívből gratulál!