Miért fontos a különlegesen tiszta hatóanyag? – Speciális sókat vont ki a forgalomból a NÉBIH
"A hatóság figyelmeztetésben részesítette azoknak a termékeknek a gyártóit, amely termékek jelölésén olyan állítások szerepeltek, amelyek nem engedélyezettek, azok valóságtartalmát nem tudták igazolni a vállalkozók, továbbá a só gyógyhatásaira utaltak."

Rendkívül fontos, sőt talán még fontosabb kérdés a só, vagyis a hatóanyag minősége a sóterápia esetében.

Prof. A. V. Cservinszkaja kutatásai szerint, porlasztásos terápia esetében ugyanis "TILOS és az egészségre ártalmas bármilyen tengeri-, vagy himalájai-, ill. adalékot tartalmazó- sók használata."

Ennek ellenére sajnos rengeteg szolgáltató alkalmaz meg nem nevezett eredetű, himalájai, holt-tengeri, vagy parajdi sókat készülékeiben. Ezeket, a hétköznapi értelemben véve „tiszta” sókat ugyanakkor porlasztásos eljáráshoz nem lenne szabad alkalmazni, mert sokféle nyomelemet (többek között nehézfémeket) tartalmaznak, amelyek a légutakba juttatva egészségkárosító hatásúak lehetnek. 

Éppen ezért tartja rendkívül fontosnak az Indiso, hogy kizárólag egészségügyi tisztaságú, ISO minősítéssel rendelkező 99,99%-os nátrium-kloridot alkalmazzon hatóanyagként. A nemzetközi szakirodalom által bizonyított tény, hogy az ilyen, különlegesen tiszta hatóanyagból készült aeroszol hatásfoka is a legmagasabb.

 

Az eredeti cikk itt olvasható.