Mire számíthatnak a pollenallergiások 2017-ben?
Az idei év mérési eredményeiből kiindulva a jövő évi pollenszezon még tovább gyötri majd az allergiásokat. Előreláthatólag hamarabb is nyúlnak majd a zsebkendőért az egyes allergén növényekre érzékenyek a 2017-es pollenszezon idején.

Az OMSZ adatai szerint 2016-ban a februári országos átlaghőmérséklet 5°C-kal magasabb volt az ilyenkor megszokottnál, és még soha nem mérték ilyen melegnek év második hónapját. A szokatlanul enyhe idő hatására az eddig említettek mellett a sokéves átlaghoz képest hetekkel korábban, már februárban elkezdődött egyes növények pollenszórása.

A legtöbbeket gyötrő parlagfű szezonja az előző évinél valamelyest erősebb volt, bár a pollenkoncentráció a tavalyihoz hasonló tartományban alakult, a csúcsidőszak azonban ebben az évben hosszabb volt. 2016- ban az országos átlag 24 napon keresztül volt a nagyon magas tartományban, ez is mutatja, hogy idén a parlagfű pollenszezon tetőzése a korábbi néhány évhez képest hosszabbra nyúlt.

A klímaváltozás hatására a jövőben az enyhe telek során számolnunk kell azzal, hogy a kora tavaszi fák virágporára allergiás betegek tünetei hamarabb jelentkeznek illetve hosszabb ideig állnak fenn - írja az Amega folyóirat.

Érdemes tudatosan készülni a pollenszezonra az Indiso egészségügyi száraz sóterápiával! A légúti betegségek leghatékonyabb természetes kezelési módszerével erősítheti védekező rendszerét, felkészítheti szervezetét a már akár februárban jelentkező pollenszórásra. Keresse fel az Önhöz legközelebb eső Indiso Sóklinikát és próbálja ki az Indiso egészségügyi száraz sóterápiát!

Forrás: ameganet.hu