Mit tehet az influenza megelőzéséért?
Minden évben eljön az influenza szezon, de sokszor nem kezdünk felkészülni időben, és áldozatai leszünk a betegségnek. A védőoltás mellett, az alábbi 5 praktika követésével megelőzhetőek a légúti betegségek, így egészségesen telhet az idei tél.

1. A legkézenfekvőbb és legegyszerűbb módja a megelőzésnek, a rendszeres és hatékony kézmosás. Sokan nem tudják, de a helyes kézmosás szappanozás után legalább 20 másodpercig tart, és külön figyelmet kell szentelni az ujjak közeire, valamint a nagyujjak megtisztítására is.

2. C-vitamin mellett kasvirágot is használhatunk, hiszen a kasvirág növelő szerveztünk ellenálló képességét.

3. A bodza és a hársfavirág erősíti a légzőrendszert, valamint hurutoldó hatóanyaga könnyedén szünteti meg a megfázás tüneteit. Tea formájában ajánlott, mézzel édesítve duplán egészséges lesz az eredmény!

4. Bizonyára sokan hallottuk már, hogy a fokhagyma antibakteriális hatóanyagának köszönhetően felveszi a harcot az influenza okozta baktériumokkal is.

5. Végül, de nem utolsó sorban a só jótékony hatásait is használjuk ki a légúti betegségek megelőzése érdekében. Az Indiso egészségügyi száraz sóterápia megtisztítja a légutakat és hatékonyan lép fel a szövődmények ellen.