Védőnői szakmai továbbképzésen jártunk Szegeden
A rendszeresen megrendezésre kerülő esemény az Indiso szempontjából különösen fontos volt, hiszen több jeles szakember mellett, Prof. Dr. Gyurkovits Kálmán gyermekgyógyász professzor is tartott előadást.

 

 

Talán nem sokan tudják, de a Professzor a Mosdósi Tüdő- és Szívkórház egykori főigazgatójaként már 25 évvel ezelőtt is foglalkozott sóterápiával. Talán nem túlzás állítani, hogy a terület egyik legnagyobb elméleti ismeretekkel és gyakorlati tapasztalattal rendelkező szakembere Magyarországon. Ezért is büszkeség számunkra, hogy a Szegedi Tudományegyetem Gyermekklinikájának professzora, szegedi Sóklinikánkon már egy éve rendszeresen tart szakmai tanácsadást, amely pácienseink részéről rendkívül nagy érdeklődésre tart számot.

Együttműködő partnerünkként aktív terápiás alkalmazási gyakorlattal rendelkezik az Indiso sóterápiával, rengeteg pozitív visszajelzést is kap, így természetesen a védőnők szakmai képzése során sem maradhatott ki előadásából az Indiso.

„Szervezetünk folyadék-, só- és elektrolit háztartása meghatározza a légúti nyák állapotát. Annak mennyiségi és minőségi változásai kritikus tényezők lehetnek számos légzőrendszeri kórkép kialakulásában és kezelésében. A só elengedhetetlen a nyálkahártya felszín tisztulásához és ez szabályozza a víztartalmat. Olyan öröklött anyagcsere betegségben, ahol átjutása akadályozott a vérből a hörgőfelszínre, életet veszélyeztető tüdőkárosodás alakulhat ki. Egészséges állapotban is, de leginkább környezetszennyeződés-, fertőzések- vagy allergia okozta krónikus légúti gyulladásban – a gyógyszeres kezelési lehetőségek mellett – a sópótlás a legfontosabb. Mint minden más terápiás módszer alkalmazásánál, a biztonság és a tolerancia az első elvárás, különösen érvényes ez a gyermekgyógyászati gyakorlatban. Ebből a szempontból az Indiso Sóklinika „kínálata” garantált, ugyanakkor a terápia hatását ellenőrizni is kell! Egészségünk megőrzéséhez, a légúti betegek gyógyulásához higiénikus környezetre, egészséges táplálkozásra és sok testmozgásra van szükség, köhögős kisgyermekeknek pedig a jelenlegi gyakorlatnál bővebb só- és folyadékfogyasztás ajánlott!” – foglalta össze az elméleti tudnivalókat a Professzor.

Majd az Indiso sóterápiával kapcsolatos tapasztatait is megosztotta a hallgatósággal: „A sóterápia hatásmechanizmusa már régóta ismert és bizonyított eljárás. Jómagam immáron 25 éve alkalmazok hasonló kezeléseket, az INDISO egészségügyi száraz sóterápiát is évek óta ismerem, azóta rendszeres tanácsadás mellett alkalmazom is az Indiso különleges eljárását. Ez a terápia kimagaslóan hatékony, hiszen az egyedülállóan apró szemcseméret mélyebbre, a legapróbb légutakba is le tud jutni, így sokkal aktívabb a váladékürítés. A só magához szívja a nedvességet, váladékot, ami a köhögéssel kiüríti a légutakban lerakódott szennyeződést, allergént és nyákot, így nem kell inhalálni, köptetőt szedni. A légutakba bejutó, száraz, porlasztott orvosi-só feloldja és eltávolítja a lerakódásokat, baktériumokat. Ártalmas hatást, mellékhatást nem ismer a szakirodalom és három évtizede a gyakorlatban sem találkoztam ilyennel. Nagyon jók a szakmai tapasztalataim az INDISO sóterápiával kapcsolatban, a kezelést jótékony élettani hatásai miatt, akár megelőzés céljából, egészséges gyermekek és felnőttek részére is ajánlom.”

Az előadás páratlan sikert aratott, a helyszíni jelentkezések alapján több időpontot is kellett biztosítanunk Sóklinikánkon, a védőnők számára a terápia gyakorlati bemutatására.