Rólunk
Pácienseink mondták

Senánszky Petra, többszörös világ- és Európa-bajnok uszonyos gyorsúszó

Indiso egészségügyi száraz sóterápiára a 2015 őszi és téli szezonban jártam: tisztítottam a légzőrendszeremet és külön légzőgyakorlatokat is végeztem a terápia során. Ez nagyon sokat segített abban, hogy a tüdőkapacitásom javuljon és az edzéseken azt is észrevettem, hogy több időt tudok a víz alatt tölteni. A kiúszások nagyon sok oxigént elvesznek a szervezettől, mert az uszonnyal nehéz úszni, nagy erő kell hozzá. Ráadásul, amikor edzéseken légzőgyakorlatokat csináltunk, nekem sokkal könnyebben ment, mint a csapattársaimnak.

Nagyon könnyen lebetegszem, mivel le van terhelve a szervezetem egész évben. Főleg, amikor jön a rossz idő, hideg lesz, egyszer biztosan beteg vagyok. Miután elkezdtem az Indisoba járni, a tavalyi évben a betegségek elmaradtak. Szerintem ez az Indiso sóterápiának volt köszönhető, mivel kellőképpen ki tudtam tisztítani a szervezetemet.

Véleményem szerint a sportolóknak nagyon hasznos, ezért is ajánlom mindenkinek. Fontos, hogy egy élsportolónak rendben legyen a légzőrendszere, mivel a tüdő nagyon fontos eszköze a sportnak. Ráadásul személyes tapasztalat, hogy éreztem a javulást már az első kezelés után.

Családon belül és a csapaton belül sok embernek ajánlom. Jó néhányan el is járnak kezelésekre, de leginkább akkor, amikor már betegek. Én mindenkinek azt mondom, hogy az egészségügyi sóterápia nemcsak akkor jó, ha valaki beteg lesz, hanem a megelőzésnél is hasznos. Ha az ember tisztán tartja a légzőrendszerét, akkor nehezebben betegszik meg. Én éppen ezért nem is lettem beteg, ezért tervezem, hogy ebben az évben is járni fogok Indiso sóterápiára.

A teljes cikk elolvasható itt.

 

G. Vince (3,5 éves)

Vince 2016 augusztusában kezdte a bölcsődét. Az ősz és tél folyamán gyakran betegedett meg, hörghurutja volt. A gyermekorvos hörgőtágítót és köptetőt írt fel rendszeresen, valamint légúti kivizsgálást javasolt. A kivizsgálás során nem derült ki krónikus megbetegedés.

Többektől jó tapasztalatokat hallottunk a sószobáról. 2017 február közepétől 20 alkalommal, heti kétszer jártunk az INDISO Sóklinikára. Vince jól érezte magát a 45 perces kezelések alatt, sokat játszott, valamint ezek velünk, szülőkkel is együtt töltött idő volt. Vince köhögése abbamaradt, tünetmentessé vált. Nyáron, strandolás után ismét köhögni kezdett. Mivel már bevált a sós kezelés a légutai és tüdeje tisztítására, újra elkezdtünk sószobába járni.

 

K. Gréta (6 éves)

Egy éve járunk Grétivel sószobára. Ősszel és tél elején jelentős változás még nem mutatkozott. De a tél vége körül január-februárra mutatkozott meg a rendszeres kezelés eredménye.

- enyhébb lefolyású felsőlégúti betegségek, 
- csökkent a megbetegedések gyakorisága, 
- nyugodt éjszakai alvás szuszogás, szörcsögés nélkül, 
- a rendszeresen szedett asztmás gyógyszerek adagját csökkentette a szakorvos, volt, amit el is hagyhattunk, 
- nincs befulladás tavaly ősz eleje óta.

 

B. Dalma (7 éves) és Lia (5 éves)

Nálunk az egész család az Indiso Sószoba jótékony hatását élvezi! Két kislányunkkal, Dalmival és Liával már több mint 3 éve járunk ide. A természetes gyógymód híve vagyok. Szerencsére a lányok egészséges gyerekek, de ha közösségbe kerülnek egy-egy nátha vagy köhögés mindig megtalálta őket. Mielőtt a sószobát elkezdtük volna egy-egy ilyen felsőlégúti megbetegedésből kb. 2-3 hét alatt másztunk ki, de mióta rendszeresen járunk sokkal gyorsabban, 1 hét alatt meggyógyulnak. Észrevehetően kevesebb nálunk a megfázás és az immunrendszerük is sokkal jobb lett. Ennek nagyon örülök, hiszen a gyerekek gyorsabban felépülnek, hamarabb mehetnek vissza a közösségbe, a sószoba természetes gyógymód, valamint nekünk sem kell annyit kimaradni a munkából.

Kezdetben én vittem a lányokat a sóba, ahol saját magamon is éreztem a változásokat. Kevésbé éreztem magam leterheltnek, sokkal energikusabb lettem és a heti 2-3 sportolást is érezhetően könnyebben végeztem. Aztán voltak olyan alkalmak, mikor a férjemet kellett megkérnem, hogy vigye el a lányokat. A férjem elég szkeptikus a természetes gyógymódokkal kapcsolatban. Sok mindenre allergiás, többek között a porra, a különböző virágporokra. Viszont miután 2-3 alkalommal is részt vett, ő is érezte a pozitív hatásokat. Kevésbé tüsszögött, sokkal kevesebbet fújta az orrát. Csökkent az allergiája és kevesebb gyógyszert kellett bevennie ennek hatására. A sószoba nekünk nagyon bevált! Az iskola és az ovi indulása előtt és a tanév alatt is folyamatosan megyünk!

 

P. család -Enikő (3,5 éves) és Adél (1 éves)

Ezúton is köszönjük a szakmaiságot, a kedvességet, a vidámságot, a törődést és az odafigyelést, amit tőletek kapunk minden alkalommal, immár közel egy éve. Enikőnél (3,5) 2015. őszén a bölcsis közösségi élet kezdete okozott közel 1 hónapig tartó komolyabb betegséget, ami ráment a fülére és a manduláinak megnagyobbodását eredményezte. Ennek következtében tavaszra mandulái kivételét vetítették előre. Egy szteroidos orrspray kúra következtében a döntést elodázták őszre.

Augusztusban találtam rá az INDISO-ra, egy anyukás fórumon ajánlották. Azonnal felkerestük, és még a szeptemberi ovikezdés előtt elkezdtük a kezelést. Enikő akkor télen mindössze kétszer lett olyan beteg, hogy antibiotikummal kellett kezelni 1-1 hétig. December óta csak kisebb, maguktól gyógyuló megfázásai voltak. A mandula-kivétel 1 éve nem került szóba. Jelenleg már csak heti 1 x járunk fenntartó kezelésekre. Adél (1), Enikő kistestvére hurutos köhögése kezdett el kiürülni 2-3 alkalomnak köszönhetően. Mi mindenképpen csak ajánlani tudjuk! Rengeteg nehézségtől kíméli meg a szülőket és a gyerekeket is az INDISO. 

 

Hanna (4,5 éves)

Kislányom 2 éves kora óta asztmás, azóta folyamatosan szed gyógyszert. Ezen felül még egy felső légúti fertőzést is elkaptunk, ami miatt minden este csillapíthatatlan köhögési rohama volt.

Jártunk már korábban más sóbarlangokban, de ekkor rátaláltunk az Indiso-ra. Elkezdtük a kúrát, és már az első kezelés közben éreztem, hogy ez teljesen más, a harmadik kezelést követően pedig szinte teljesen elmúltak Hanna tünetei. Az Indiso az eddigi leghatékonyabb és legintenzívebb terápia, amivel találkoztam. Azóta jól vagyunk, jól alszunk, és az orvos felülvizsgálata után a gyógyszereket is a harmadára tudtuk csökkenteni. Biztos, hogy visszatérünk, mert nekem is szükségem van a terápiára, és ajánlani fogom másoknak is.
Köszönjük Indiso!

 

Viki (2 éves)

Nagyon köszönjük, hogy megismerhettük a sóterápiát. Kislányom, Viki másfél éves volt, amikor már folyamatosan felső légúti megbetegedése volt. Ezt megelégelve találtam Rátok. Ősszel kezdtünk bele egy 20 alkalmas bérletbe. Eleinte többször belobbant a betegség Vikinél, de idővel megerősödött, és gyorsan legyűrte a betegségeket. Nagyon szeret ide járni, jókat játszik, barátkozik. A 20 alkalom után a telet szinte végig kihúztuk. Körülöttünk sok beteg, mi pedig egészségesek voltunk. A felső légúti betegségek mellett ekcémája is volt Vikinek, és az is teljesen megszűnt.Tavasszal újra jöttünk, hogy a tavaszi vírusokat is átvészeljük. És ez is így lett. Egy-egy kisebb megfázást leszámítva teljesen egészségesek vagyunk. Ha véletlen valami betegséget mégis elkapott 2-3 nap alatt át is szaladt Vikin. Csak ajánlani tudom mindenkinek a sóterápiát. Olyan mint egy kis játszóház, ahol játék közben gyógyulunk. Helyileg is nagyon jó, hisz sóterápia után lehet játszóterezni is. Még egyszer köszönjük, ősszel újra jövünk.

Marci (7 éves)

Egy tél betegség nélkül
Hogy sikerült? Valójában észrevétlenül. 
Marci már egész kiskorától hajlamos volt a felső légúti - egyszerűen szólva: köhögős - betegségekre. Neki soha nem a gyomrára ment rá a hurut, sokkal inkább a tüdejére. A krupp is megtalált minket 1,5 éves korában. 
Ezért kezdtünk el száraz sóterápiára járni. Jártunk is, de mindig csak akkor, ha baj volt, azaz már itt volt a betegség. 
Idén ősszel egész korán elkezdtünk járni az újonnan nyílt Indiso szalonba az Áldás utcába. Voltunk pár alkalommal és mikor egy alkalommal nem akartam újabb időpontot kérni, mondván jól vagyunk, azt a tanácsot kaptuk, hogy járjunk rendszeresen, mert úgy van igazán hatása. És így is lett! 
Szeptembertől novemberig rendszeresen jártunk Marcival Líviáékhoz, a rózsadombi Sóklinikára. Közben voltak kisebb-nagyobb köhögős időszakok. Azonban novembertől mintha elvágták volna a betegségeket, Marci egy napot sem volt beteg - még az orra sem folyt. Az influenzáról csak az ovis társaktól és barátoktól hallottunk. 
Nem véletlenül írtam, hogy "Líviáékhoz". Valóban nagyon fontos szerepe volt abban Líviának és Zolinak, az Áldás utcai Indiso házigazdáinak, hogy folyamatosan és lelkesen jártunk hozzájuk. Könnyen, zökkenőmentesen tudtunk időpontot egyeztetni, ne adj isten módosítani. Mindketten nagyon kedvesek, segítőkészek és maximálisan vendégközpontúak! Szívesen és jó érzéssel megyünk hozzájuk - ha kell. Most már hónapok óta nem kell.

V. Balázs: 

A kisfiam egy sima náthával kezdődő köhögése december eleje óta tartott. Márciusban - kb. 10 orvosi vizsgálat, több liternyi orrcsepp és ipari mennyiségű köptető után - a feleségemmel úgy gondoltuk, hogy kipróbálnánk valamilyen alternatív terápiát is, hiszen a diganózis szerint Bence tüdeje tiszta volt, az asztmát kizárták, a hörgői valami miatt mégis állandóan be voltak durranva. Így jutottunk el az Indisohoz. A sóbánya terápiáról már korábban is jókat hallottunk, így a Lajos utcai Sóklinikába vettünk egy tíz alkalmas bérletet és nekivágtunk. Először aggódtam, hogy fogja viselni Bence az 50 percet egy mikroszkópikus sószemcsékkel teli szobában, de mivel a klinikán külön gyerekszoba is van - tele játékokkal - gyorsan feltalálta magát. Érdekes módon azt tapasztaltuk, hogy kb. az 5. alkalomig nem enyhült a köhögése, viszont tónusa megváltozott, produktív lett. A 8. alkalom után viszont gyorsan enyhülni kezdett a köhögés, először éjszakára korlátozódott, majd teljesen megszűnt. Nem állítom, hogy ez kizárólag a sószobának volt köszönhető, de nem lehet véletlen, hogy 16 hét köhögés után pont ezekben a hetekben lett tünetmentes Bence. A kontrollcsoport - a feleségem, aki mindig ott volt Bencével és aki a kezelések elején szintén náthával küzdött - szintén alapos tisztulásról számolt be.

Sz. Adrienn - Balázs 5,5 éves:

Másfél évvel ezelőtt kezdtünk el járni az Indiso egészségügyi száraz sóterápiára. A kisfiam előtte nagyon sokat szenvedett a különböző felső légúti megbetegedésektől, krupptól, allergiától, és emellett az ekcémás bőrtől is, amikre sajnos állandó jelleggel gyógyszert kellett szedni. Mióta elkezdtünk járni a klinikára, a bőrgyulladása pár héten belül megszűnt, és szerencsére azóta sem jött elő. Balázs egyre ritkábban lett beteg, így a köhögésre kapott pipákat már egyáltalán nem használjuk, és az allergiájára kapott gyógyszert is elhagyhattuk végre. Jelenleg is heti rendszerességgel járunk sóterápiára, hogy továbbra is tünetmentes legyen a gyerkőc és könnyebben legyőzze a betegségeket.

H. Genovéva - Júlia 6 éves, Léna 9 éves:

Az Indiso Sóklinikán egy bensőséges, családias légkörbe csöppentünk, ahol a kezdetektől fogva barátokként kezeltek minket. Emiatt természetesen a gyerekek is szívesen járnak ide, hiszen nem tűnik számukra "kórház-szagúnak" a helyszín. Inkább szórakozásnak érzik, ami közben még gyógyulni is lehet. Tetszik, hogy nyitott és rugalmas a csapat, és például a sóklinikán megszervezett angol- vagy táncórákra is van lehetőség. Az pedig egy örömteli plusz a dologban, hogy - mivel a szülő ingyen bekísérheti a gyerekeket - így ő maga is élvezheti a száraz sóterápia áldásos hatását. A mi családunkban például a férjem fülgyulladásos gyógyulását is ennek tulajdonítjuk. Köszönünk mindent Indiso - és persze Zsuzsinak is! 

B.-né T. Dóra - Lia 2,5 éves, Dalma 6 éves:

Csak pozitív tapasztalatokat szereztem a klinikán: az Indiso száraz sóterápiával a felső légúti panaszok lefolyása sokkal gyorsabb volt! A nátha, a köhögés nem kínozta a családot huzamosabb ideig. Amióta a sóklinikára járunk, a nátha akkori 2-3 hetes lefolyása 1 hétre csökkent. Szerencsére nem vagyunk alapból sem betegesek, de ez még többet segített! Dalmi is és Lia kislányom is alig volt beteg, de azóta még erősebb lett az immunrendszerük. Rám is jó hatással volt, hiszen sokkal energikusabb lettem: amíg jártam a sóterápiára, jobban bírtam a napi teendőim menedzselését. Kevesebb alvást is igényelt a szervezetem, és olyankor sokkal hatékonyabb és pihentetőbb volt az éjszaka. Mindemellett könnyebben csináltam végig egy óra spinning edzést. A férjem is érezte a pozitív hatásokat, ő allergiás tünetekkel küzdött és most igazi légúti tisztuláson ment keresztül. Összességében nekünk nagyon hatásos volt. Én imádom az Indiso sóterápiát, és örülök, hogy sikerült rátalálnom! Csak ajánlani tudlak Benneteket! 

Sz. Gabriella:

Mi 2 éve találtunk rá az Indisora Kecskeméten. Egy 3 és egy másfél éves kisfiam van, akik sajnos elég sűrűn küzdenek légúti betegségekkel, főleg a téli hónapokban és ezeket én sem úszom meg. De mióta az Indisoba járunk sokkal hamarabb meggyógyulnak és gyógyszerekre sincs szükség. Ritkábban is betegek mert profi módon kitakarítják a bacikat az orrukból. Nem is gondoltam volna, hogy ez tényleg ilyen jó és hatásos módszer.

T. Henrietta, 36 éves, (arcüreg polip, tüdőkapacitás elégtelenség) 

"Az elsődleges okok, amiért megvásároltam az első Indiso bérletemet, a rendszeresen visszatérő bronchitisem, valamint a dohányzás miatti állandósult köhögés és tüdőkapacitás csökkenés. Mivel ezekre a tünetekre mind pozitív hatást lehet elérni száraz sóterápiával, nem vacilláltam, hogy kipróbáljam-e. Kisgyermekként rengeteget küzdöttem felső légúti betegségekkel, sőt asztmatikus tünetekkel többször is álltam kórházi kezelés alatt. Számtalan arcüreg és középfülgyulladáson estem át, többször felszúrták ezeket, aminek köszönhetően 25 éves koromra arcüreg polipom lett, ami miatt a jobb orrnyílásom csak ritkán szelelt. Igen, múlt időben mondhatom, mert amire a legkevésbé számítottam a száraz sóterápiát követően, hogy ez a rostasejtekben keletkező polip már nem zavar."

A teljes cikk itt olvasható.

K. Krisztina, 4 éves, édesapja István (asztma)

"Néhány hónappal ezelőtt ismerkedtem meg az  Indisoval, amikor kislányomnál asztmát diagnosztizáltak. Sokféle terápiát kipróbáltunk – a só különböző formáit is beleértve (sópipa, sószoba, stb.) – de ezek a terápiák nem voltak elég hatékonyak. Aztán hallottunk az Indiso egészségügyi száraz sóterápiáról. Ezt is kipróbáltuk – feleségem unszolására-, egy 20 alkalmas rehabilitációs kúrán már túl vagyunk, és ez látványos javulást eredményezett. Igazából nekem is nagyon megtetszett, köszönjük!"

D. Éva, 56 éves (súlyos asztma)

"Régóta küszködtem súlyos és krónikus asztmás tünetekkel, amelyek a kúrát megelőzően sűrű köhögésekben, fulladásokban és mellkasi fájdalomban nyilvánultak meg.

A tüneteim a kúra elején fokozódtak, majd fokozatosan megszűntek. A kúrát követően  gyógyszeres kezelés nélkül is kapok levegőt, fájdalommentesen. Mára egészségesnek érzem magam, futás közben nem fulladok, nincsenek köhögési rohamaimés nincs szükségem gyógyszerre. A közérzetemben egyértelműen minőségi változás következett be, visszatérhettem régi életvitelemhez: el tudok menni színházba, síelni, kirándulni, úgy hogy a spray használatára sincs szükségem. Jelenleg tünetmentes, egészséges vagyok.

Szerencsésnek érzem magam, hogy megtaláltam a gyógyulásnak ezt a módját, mert a szteroid mellékhátasa már jelentkezett a klinikai kezelések során. Maximálisan elégedett vagyok a szolgáltatás színvonalával és az eredményekkel, mert valóban nagyon hatékony és mellékhatás mentes ez a gyógymód! Kár, hogy nem minden betegeknek ezt ajánlják  az orvosok."

J. Lilla 8 éves, édesanyja Sz. Csilla (allergia)

"Lillánál az allergia  tünetei 2 éves korában jelentek meg, ennek már 6 éve. Tavasztól kezdődően egészen az első fagyig szenvedett az allergiás megbetegedés jellemző tüneteitől, hol kevésbé, hol jobban. Ezt befolyásolta, hogy éppen milyen földrajzi tájegységen tartózkodtunk, milyen volt éppen az időjárás, illetve éppen milyen növény virágzása volt a jellemző. Kezdetben a gyógyszer és az orrcsepp segítséget jelentett, de az évek múlásával szinte immunissá vált rá. Ráadásul, amikor  Lilla a különböző allergiás tünetektől szenvedett, akkor könnyebben kapott el más betegségeket is.

Lilla az első kúrán 6 éves korában vett részt. Rögtön, szinte a kúra után elmentünk nyaralni az Alföldre, mivel ott van egy nyaralónk. Sajnos augusztusban a parlagfű miatt mindig szenvedés volt Lillának az ott töltött idő. Nem is mertük szinte elhinni, de Lillának semmilyen allergiás tünete nem jelentkezett. A kúra után semmilyen gyógyszerre nem volt szüksége, illetve az addig oly gyorsan elkapott vírusos betegségekkel szemben is ellenállóbb lett. Általános közérzete leírhatatlanul javult. Nem vakarta ki a szemét, végre átaludta, illetve átaludhattuk az éjszakákat, mert addig bizony mindannyian szenvedtünk attól, hogy be volt dugulva az orra és nem tudott nyugodtan aludni. Lillával elhagytuk a gyógyszereket, nem kell szednie semmit. Mindenféleképpen érdemes volt részt venni a kúrán. Lilla szeretett a kezelésekre járni és sajnálta, amikor véget ért a kúra. Szeretett a többi gyerekkel együtt játszani és így hamar el is telt számára az idő, amit a kezelőszobában töltött. A másik nagy előnye a terápiának, hogy az immunrendszere sem gyengül le és ezáltal nem kap el mindenféle másfajta fertőzést, míg korábban ez bizony gyakran előfordult. Én azt gondolom, hogy ez nem is volt fáradság, mert egy nagyon jól megközelíthető és barátságos közegbe jártunk gyógyulni és ha a kúra eredményét, későbbi hatásfokát veszem figyelembe, nagyon megérte idejárni."

M. Viktória, 24 éves (krónikus allergia)

"8 éves koromban állapítottak meg  allergiát nálam, ami folyamatosan súlyosbodott, így az évek során napi 2x1 tablettát kellett szednem tavasztól ősz végéig. A gyógyszer mellékhatásai is megkeserítették az életemet, aluszékony voltam, mindig fáradt, és reményem sem lehetett, hogy javulni fog a helyzet.

Ez után fél évvel, januárban kezdtem el a sóbánya-terápiát. Az igazat megvallva, nem nagyon hittem benne. A kúra elején kicsit köhögtem, és az orromat fújtam a sótól, de aztán a második felére ez egyre enyhült. A szobában csend volt, lehetett olvasni, pihenni, de volt alkalmunk sakkozni és kártyázni, így végül is jól szórakoztunk.

Mivel télen nem voltak allergiás tüneteim, az eredmény tavasszal mutatkozott meg. Elhatároztam, hogy csak akkor veszem be a gyógyszert, ha feltétlenül szükséges lesz. Szépen magamnál hordtam a hörgőtágítót, az orrsprayt, a szemcseppet, és a gyógyszert, minden eshetőségre felkészülve. Elérkezett a május, és még mindig nem kellett egyiket sem használnom, holott máskor március közepén már nem láttam a tünetektől (orrfolyás, szemviszketés.). Június végéig megúsztam mindenféle gyógyszer használata nélkül. Nagyon boldog voltam! Elhatároztam, hogy a rettegett parlagfűszezon előtt, júliusban, újból végigülök egy kúrát.

És láss csodát, egész évben a táskám alján maradtak a gyógyszerek és társaik!

Nagyon boldog vagyok, hogy sikeresen fel tudtam venni a harcot ezzel, az egyre több embert érintő betegséggel!"

G. Kristóf, 12 éves, édesanyja G. Katalin (allergia)

"2 éve kezdődtek az allergiás tünetek. Mielőtt elkezdtem a sóbánya-terápiára járni, minden reggel folyamatosan prüszköltem, folyt az orrom. Az orvos Zyrtecet írt fel, arra javult az állapotom.

Az elsô kúra alatt fokozatosan enyhültek a tünetek, egyre kevesebb gyógyszert kellett szednem.

A 20 alkalmas kúra után teljesen megnyugodott a nyálkahártyám, normálissá vált a reggeli ébredés, elhagyhattam a gyógyszert. A következő pollen időszakban nem kellett gyógyszerhez nyúlnom, nem jöttek elő a tünetek, javult a közérzetem és teljesen elhagytam a gyógyszert.

K. Lajos, 54 éves (krónikus asztma)

"Szerintem nagyon klassz a sóbánya-terápiátok. Hasznos volt, és leszoktatott az állandó szteroid alapú belégzőporokról. "

O. Dániel, 15 éves, édesanyja Ágnes (allergia)

"Igazán súlyossá az allergiás betegségem  három éve vált, de valójában kicsi koromtól fogva sokszor voltak légúti panaszaim. A kúrát megelőzően olyan szinten elhatalmasodtak rajtam a tünetek, hogy a mindennapi életminőségemet nagymértékben rontotta! A tünetek, a nehézlégzés, orrfolyás, tüsszögés napközben nagyon zavaróak voltak, éjszaka pedig nem bírtam aludni, mert bedugult az orrom és nem kaptam levegőt. Már ülve is próbálkoztam az alvással. Amikor elkezdtem a sóbányába járni, az első két kezelési alkalom után elkezdtem köhögni, majd fokozatosan úgy éreztem, hogy enyhülnek a tüneteim, amelyek a vége felé elmúltak, így végre normálisan élhettem. Lassan két éve, hogy részt vettem ezen a kúrán és ma elmondhatom, hogy tulajdonképpen teljes egészében tünetmentessé váltam gyógyszerek nélkül is! Mivel nincsenek ezek a zavaró tünetek, így elmondhatom, hogy a közérzetem kitűnő.

A kezelés előtt többféle gyógyszerrel, terápiával próbálkoztunk, de ennek ellenére nem csökkentek a panaszaim, csak egyre jobban erősödtek. Ma elmondhatom, hogy egyáltalán nincs szükségem gyógyszeres kezelésre! Erről a terápiás lehetőségről a TV-ből értesültem, és rövid utánajárás után vettem fel a kapcsolatot a Sóklinikával, ahol a kiegészítő orvosi gárdával egyetemben maximális odafigyelést, teljeskörű kivizsgálást és felvilágosítást kaptam a kúra megkezdése előtt. Az első találkozás után két nappal meg is kezdtük a kezelést. Empátiás hozzáállásuk dicséretes. Maga a helyiség, ahol a kezelés folyik nagyon kulturált és meleg hangulatot árasztó, ami a gyerekeket sem riasztja el. Nekik külön játszószoba kialakításával segítenek eltölteni a kezelés idejét. Állapotunkról miden alkalommal visszajelzést kértek, , rugalmasak és maximális odafigyelést tanúsítanak.

Sajnálom, hogy nem értesültem előbb erről a lehetőségről.

Biztos vannak, akiknek fenntartásai vannak a sóterápiával kapcsolatban, de mindenkinek ajánlom nyugodt lelkiismerettel, hogy próbálja ki ezt a lehetőséget, ha bármiféle allergiás vagy légzési problémái vannak, vesztenivalójuk nincs, legfeljebb pozitív irányú csalódásban lesz részük és eloszlat bennük minden fenntartást amellett, hogy javít az állapotukon! Többféle betegségben érhető el vele javulás, erről az Indiso dolgozóktól teljeskörű felvilágosítást kaphatnak! Én már több ismerősömnek ajánlottam, akik részt is vettek ilyen kúrán és csak jó visszajelzéseket hallottam tőlük."

N. Marcell, 7 éves, édesanyja Andi (asztma)

"Marci fiam 1 éves kora óta gyerekkori asztmában szenvedett. A kúrát megelőzően állandó jelleggel fáradékony volt, ősztől tavaszig folyamatosan gyengélkedett, gyakran volt náthás és sokat köhögött nyáron, pedig az erős szénanáthás tünetek hatására gyenge volt az immunrendszere.

A kúrát követően szinte megszűntek a panaszok, javult a tüdőkapacitása, tüdőgyógyászunk legnagyobb csodálatára. Emellett az általános közérzete is sokat javult, a gyógyszerek egy részét teljesen elhagyhattuk. A kezelés helyszíne és a szolgáltatás színvonala nagyon jó. Úgy döntöttem, hogy félévente egészségmegőrző és immunerősítő kezelésként megismételjük a kúrát Marcival, hiszen megérte a fáradságot, hogy a fiam végre jól van. Köszönjük! "

Sz. Barnabás (allergia)

"Már 20 éve küzdöttem a tipikus allergiás tünetekkel, mielőtt rátaláltam az Indiso Sóterápiára. Minden év április elejétől szeptember végéig folyamatos szemviszketés és a tipikus náthás tünetek kínoztak. A kúra közben, a 4. kezelési alkalmat követően egy gombóc volt a torkomban, amit nem tudtam sem lenyelni, sem felköhögni. A kúra során azonban egyszer csak eltűnt, elkezdtem köhögni és elindult egy intenzív orrfolyás,  ami a gyógyulásom első jele volt. A kúrát követően gyakorlatilag tünetmentes lettem és gyógyszereket azóta sem szedek. Sokat javult az életminőségem, nőtt a tüdőkapacitásom. A szolgáltatással teljes mértékben elégedett vagyok, sőt jó lenne, ha több helyszínen is elérhető lenne a terápia! Most következik majd a 3. kúra, amin részt fogok venni, hiszen ez a lehetőség számomra minden fáradságot megér!"

S. Ádám, 14 éves, édesanyja Tünde (asztma)

"7 éves korom óta szenvedek asthma bronchiale-tól, ami nagyon megnehezítette sportolói életemet, hiszen válogatott focista vagyok. A kúrát megelőzően 2-3 hetente köhögési rohamaim voltak, főleg éjszaka, ezért gyógyszert szedtem naponta kétszer. A kúra során, a 3. vagy 4. kezelési alkalom után kezdtem felköhögni a lerakódást a tüdőmből. A kúrát követően egy hétig még köhögtem, aztán megszűnt a köhögésem.

A kúra után másfél hónappal a pulmonológiai kontroll vizsgálaton a doktornőnk javaslatára elhagytuk a gyógyszereket. A közérzetem azóta is jó, ha megfázom, akkor sem jönnek elő rajtam asztmás tünetek. A kúra óta sincs szükségem a gyógyszerre . Nagyon elégedett vagyok, jól el tudtam magam foglalni a kúrák ideje alatt is és örülök, hogy ma már úgy tudok focizni, hogy nem kell gyógyszerrel kezdenem a napot és így is remekül kapok levegőt.  Ez számomra mindent megért!”

M. K., 50 éves (allergia és asztma)

"Huszonéves korom óta voltam egyre inkább allergiás, aztán ez az évek sora alatt átment, az orvosom szerint asztmába. Igaz évekig nem szedtem allergia ellen gyógyszert, talán néhány éve rendszertelenül ugyan de szedtem Claritint. Most 50 évesen nagyon kellemetlen minden reggel rám törő köhögési roham, ami teljesen legyengített, alig tudtam reggelente munkába indulni. A kúra indulása után néhány nappal már kezdtem érezni a hatását, könnyebben fel tudtam köhögni a váladékot napközben is

A kúrát követően 2-3 hónapig is éreztem a sós ízt a számban és könnyebbek voltak a reggelek, elmaradtak a köhögési rohamok. A munkahelyem eléggé poros, de ennek ellenére is jobban éreztem magam. Sokat javult a közérzetem, amit valószínűleg a párhuzamosan folytatott fogyókúra is segített. Sajnos a testmozgás még mindig elmarad, pedig tudom, hogy ez is segítene. Eddig egy Indiso kúrán voltam, ami február elején fejeződött be, de hamarosan szükségem lesz egy következőre is a tartós javuláshoz.”

G.S. Katalin, 52 éves (allergiás rhinitis, allergiás asztma)

"Kb. 2 éve kezdődtek az allergiás rhinitis, majd nem sokkal később az allergiás asztma tünetei nálam. A kúrát megelőzően csak gyógyszerekkel tudtam élni. Amikor elkezdtem az Indiso sóterápiás kúrát, úgy éreztem, felerősödtek a tüneteim. Folyt az orrom, köhögtem, de ezek a gyógyulásom első jelei voltak, ahogy erre korábban felhívták a figyelmem. A kúrát követen jelentős javulást tapasztaltam, így folyamatosan el tudtam hagyni a gyógyszereket. A tünetek szépen, lassan enyhültek.

Most elmondhatom, hogy sokkal jobban érzem magam, azóta nem szedek gyógyszereket.

Örülök, hogy végigcsináltam a kúrát, hiszen csak az eredmények számítanak. Már két kúrát végigjártam és most a harmadikra készülök. Szeretném, ha a parlagfű allergiám tünetmentes maradna."

F. Ildikó, 36 éves (krónikus allergia és allergiás asztma)

"Nálam az allergia tünetei Kb. 19 éve kezdődtek. A legsúlyosabb allergiás tüneteim voltak, fulladtam is a kúra előtt. Kb. a kúra felétől éreztem a javulást, majd tünetmentessé váltam. A kúra után idővel sajnos visszatértek a tüneteim. Inkább a kúra ideje alatt éreztem a hatását, amíg jártam újra teljes értékű életet tudtam élni, főleg az alvást könnyítette meg. Visszatért az életkedvem, ami allergia-szezonban ritka. Sem a kúra előtt, sem utána nem használtam gyógyszereket. Tervezem, hogy megismételem a kúrát, hiszen teljes mértékben elégedett voltam a tapasztalt változással. Szerintem érdemes rászánni az időt és az energiát!"

F. Lajos, 33 éves (nehézlégzés)

"16-17 éve kezdődtek a panaszaim, főként nehézlégzés és légszomj formájában. A kúrát megelőzően kimondottan rosszul voltam. Általánosan elmondhatom, hogy a kezelések idején jelentősen jobban éreztem magam és alapvetően elégedett vagyok"

Cs. Tünde, 26 éves (krónikus allergia és allergiás asztma)

"2002 óta voltam allergiás, amely  fulladásos tünetekkel is járt. A kúrát megelőzően nyár elejétől ősz közepéig folyt az orrom, viszketett a szemem. Amikor elkezdtem a kúrát, folyamatosan Enyhültek a panaszaim. Kevesebbszer kell orrot fújnom, nem viszket annyira a szemem, azóta jobban érzem magam és nem szedek gyógyszert. Már 3-szor csináltam végig a kezeléssorozatot, amely teljesen beváltotta reményeimet és megérte a fáradságot!"

B. Flóra, 5 éves, édesanyja Gy. (obstruktív bronchitis)

"Flóra lányomnál szinte minden légúti fertőzés asztmává fajult, erős köhögéssel járó fulladássá, mely hetekig tartott és a gyógyszeres kezelésre sem mindig reagált kielégítően. Ezt a lelkiállapota is megsínylette, visszahúzódóvá vált.

Ezután nem sokkal találtam rá az Indiso száraz sóterápiára, amelynek hatására már a kúra közben csökkentek, majd megszűntek a fulladásos és egyéb légúti panaszok. A tüdőben lévő váladékot felköhögte, az arcürege kitisztult. A kúrát követően ellenállóbbá vált a betegségekkel szemben. A felső légúti fertőzések nem fajultak asztmás fulladássá. Sajnos az első kúra csak 2-3 hónapos megkönnyebbülést hozott. A második kúránál a hatása még tart. Ma már nincs folyamatos rettegés az éjszakai befulladástól. Flóra újból nyitott, életteli teli.. Az általános megelőző gyógyszereket továbbra is szedjük. Az akut esetekben használatos gyógyszerek hamarabb hatnak. Hosszabb távon is nagyon bízunk az Indiso terápia eredményességében!"

B. Nóra 9 éves, édesanyja Gy. (allergia)

"Nagyobbik lányomnál az allergiás tünetek 2-3 éve kezdődtek.  Minden tavaszi szezon orrfújással, az orrmandula megduzzadásával járt, mely állandó orrdugulást okozott. Ezen az orrcseppek sem segítettek. A legutóbbi felső légúti fertőzés tavasszal már fulladáshoz vezetett, melyből több hét volt a kilábalás.

Ekkor döntöttem el, hogy más megoldást kell találnom. Mivel a kisebbik lányomnál, aki bronchitises bevált az Indiso száraz sóterápia úgy gondoltam, hogy másik lányommal, Nórával is végig csináljuk. A kúra közben fokozatosan csökkentek, majd megszűntek a légúti panaszok. A kúrát követően a gyerek ellenállóbbá vált a betegségekkel szemben. A tavaszi, nyár eleji allergiás reakciók elmaradtak, kevesebb betegséget kapott el. Örülök, hogy a gyerek teljesen jól van és nincs szükség gyógyszerekre!

A Sóklinikán barátságos, családias a hangulat. Nóra várta a kezeléseket, mivel játszóházi foglalkozásként élte meg. Csak pozitív élményekről számolhatok be, hiszen mindkét gyerek jól van és nincsenek mellékhatások!"

Viola 2 és fél éves, édesanyja Kata (megelőzés) 

"Amikor azt szeretném, hogy a kislányom meggyógyuljon egy betegségből olyankor a legkevésbé sem akarom gyógyszerekkel terhelni a szervezetét. Ehelyett próbálom megtalálni a természetes és szelíd gyógymódokat. Ezért nagyon örülök, hogy Pécsett is van Indiso. Amióta járunk a kezelésekre, azóta nem húzódnak el úgy a betegségek, néha 2-3 nap is elég, hogy jobban legyünk, pedig régebben olyan is előfordult, hogy kislányom 2 hónapon keresztül köhögött. Amikor tehetjük részt veszünk egy kezelésen, nem csak azért, hogy gyógyuljunk, hanem hogy megelőzzük a betegségeket. Magamon is tapasztalom minden alkalommal, hogy a száraz sóterápia beindítja a szervezet öntisztító folyamatait. Szerintem, aki városban él, annak jó lenne heti rendszerességgel járnia. Az sem véletlen, hogy a hangulat mindig nagyon jó, hiszen hasonló gondolkodású emberekkel találkozunk itt."

Maja 4 és fél éves, édesanyja Anikó:

Maja nagyon könnyen és gyakran elkapja a felső légúti fertőzéseket. Ősztől tavaszig állandóan köhögéssel és orrfolyással jártunk orvoshoz, ahol gyakran antibiotikummal lehetett csak kezelni a betegségét. Már többször volt kezdődő tüdőgyulladása, mert a megfázás ráhúzódott a hörgőire.
Amióta Indiso Sóterápiára járunk, sokkal ellenállóbb lett a betegségekkel szemben. Amikor elkezdünk egy kúrát, akkor már 3-4 alkalom után elkezd tisztulni az orrán keresztül és nincs szükség gyógyszerre sem. Az óvodából is sokkal kevesebbet hiányzik betegség miatt. Telente többször is begyulladt a torka és ettől belázasodott, de ez idén már csak egyszer fordult elő. A kezelés hatására sokkal energikusabb, egyáltalán nem fáradékony.

Ricsi 4 éves, édesanyja Gabriella:

Ricsi 2 évesen került közösségbe. Addig gyakorlatilag nem volt beteg, gyógyszert sem kapott, szervezetének minden bölcsis betegség, vírus új volt. A bölcsődei év alatt, ősztől-nyárig folyamatosan beteg volt, közel 10 alkalommal kapott antibiotikumot. Az orra szinte egész évben folyt, ami a hátracsorgó váladék miatt a legtöbb esetben súlyos asztmatikus köhögésbe, bronchitisbe torkollott. Nagyon rossz volt látni, ahogy szenved, sokszor fulladt, hányt a köhögéstől. És hiába a sok orvos, gyógyszer, újra és újra megbetegedett.
Júniusban mentünk el először Indiso sóterápiára. Néhány alkalom után Ricsi elkezdte felköhögni a letapadt váladékot és orrából elkezdett folyni a sűrű, zöld letapadt váladék. Akkor 20 alkalmas bérletet vettünk, mert annyira sok volt a letapadása, ami egész évben rakodott, hogy láttuk 10 alkalom nem lesz elég. Kíváncsian vártuk mit hoz az ősz, amikor ovis lett Ricsi. Azóta néhány havonta veszünk egy 10 alkalmas bérletet, de inkább megelőzésképpen, immunerősítőnek. Június óta Ricsi mindössze egyszer volt beteg, egyszer hiányzott az oviból, de akkor is antibiotikum nélkül le tudta győzni a betegséget.
Én maximálisan elégedett vagyok a terápia hatásával, remélni sem mertem volna, hogy így lecsökken a betegségek száma. Igaz első hallomásra nem tűnik olcsónak a terápia, ami lehet sokakat visszatart, de ha azt nézzük mennyibe kerülnek egy betegségnél a gyógyszerek, mennyi hiányt jelent a táppénzt, akkor összességében így jár jobban az ember, arról nem beszélve, hogy nem szenved a gyerek. Ricsi szeret ide járni, örömmel megy, játékkal telik a 45 perc.
Mindenkinek csak ajánlani tudom.